1 Mart 2009 Pazar

Üstüste 10



Barcelona bu sezon 1 kez 9, (arada içerde Getafe beraberliği) 1 kez de 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Madrid'in serisi de 10 maç oldu. La Liga'da rekor 15 maçla 1960/61'de Real Madrid'in. 22 attılar 2 yediler bu 10 maçta. 4 tane 1-0 2 tane 2-0 var. Hİç de tipik Real performansı değil bu 10 maçta 2 gol yemeler...

Barcelona'nın kendi evinde yenildiği Espanyol'u Guti ve Raul'un golleriyle geçtiler. Puan farkı şuan 4. Barcelona Vicente Calderon'a çıkıyor bu akşam. Lyon maçı dahil 3 maçtır kazanamıyorlar. Madrid pimi çekti Barcelona'nın eline verdi yani. Zaten herhangi başka bir takım olsaydı şimdiye çoktan eli ayağına dolanmış panik içinde olurdu. Real'in psikolojisi de değişik tabi. Liverpool'a elenirlerse kayıp bir sezon olacaktı ama pes etmeyen bir takım görmek taraftar için herşeyden önemli. Paralı eşşekler değil de ruhuyla oynayan görmek ister tabi herkes.



Guti girdi yine oyun değişti. Ona olan hayranlığımı bilen bilir. Dikine pas/Enine pas oranı en yüksek futbolcudur. Canı sıkılır heralde yana oynamaktan sabırsız gibi. Dolayısıyla dikine 10 pasının 8'i hatalıdır belki. Ama o tutan 2'si ya asist girişimidir ya da asist pası girişimidir. Topu alır etrafına biraz bakınır defansı nasıl delebilirim diye çok top da kaybeder. Ama işte futbol meyvası az görünen bir oyun olunca Guti gibilere can kurban. Ben Guti'nin orta sahada oynadığı takımın forveti olsam top onun ayağına geldiğinde ofsayttan kaçınıp mutlaka aralara kaçarım çünkü bilirimki iyi kaçarsam beni görür ve bana atar. Al sana durup dururken karşı karşıya pozisyon. Bu sefer frikikten attı. Kilitlenmeye giden deplasmanda çok kritikti.


Raul geçen hafta attığı golün aynısını attı, bu sefer yerden. Ramos geldiğinden beri 11 maçta 8 golü var. Schuster ile 14 maçta 6'da kalmıştı. Şimdi 25. hafta itibariyle 14'te. Bu sayı da gol kralı olduğu 2000-01'den(15) beri en iyi performansı işaret ediyor. Toplamda da Liga'da 219 gol yapıyor. Birinci 251 golle bask Zarra. 2 sezonda yetişir bence. Nerden çıkardı Amerika'yı anlamadım. Ama dünkü maçta bir insan takımına nasıl faydalı olur, takımı için nasıl herşeyi yaparı gösterdi bir kez daha. Lambuja da dikkat çekmiş zaten. Ramos'un kademesine girmek, sol iç oynamak...

Haftaya Madrid derbisi var Bernebau'da. Pepe ve Sneijder cezalı. İlk yarıda 2-1 kazanmıştı. Değişik bir maç olmuştu, 1. dakikada Van Nistelrooy atmıştı ilk yarıda 2 takım da 10 kişi kalmıştı sonra 90'da Simao uzatmada Higuain penaltıdan.

Hiç yorum yok: