22 Nisan 2009 Çarşamba

Patlama

4 tane üstüste 0-0'lık beraberlikten sonra neler demişiz şenlik dağıldı falan. Elbet patlayacaktı bu takım. Son 6 lig maçında 20 gol, 16 puan. Tek puan kaybı bugünkü 4-4'lük beraberlik. Daha ne olsun? Yenilmezlik serisi 19 maça çıktı. Fikstürün zorluğundan da bahsettik. Seneye birkaç iyi transfer(kimler olabilir yorumlara gelebilir) az sakatlıklı bir dönem(Rosicky bile iyileşir belki) ile 49 maçlık yenilmezlik serisinin yenisinin hayalleri.
Tabi bu durumda diyemeyeceğim artık gelecek sene gelecek şampiyonluk. İnsan hayaller kuruyor. Bugünkü sonuç Liverpool'u da baltaladı. United yine şampiyon olacak gibi. Ama bu aralar kötü oynuyorlar resmen. Hadi bakalım hayırlısı.

1 yorum:

os dedi ki...

ben forvete bir adam söyleyeceğim ama adebayor ve van persie'den birisinin gitmesi gerekir. bence van persie gitsin, real hazır hollandalılara kesenin ağzını açmışken.
adebayor ise her geçen zaman üzerine koyuyordu, takip edebildiğim kadarıyla bu sene biraz durgun, yaş geçiyor, büyüyor tabi o da. wenger'in bu tip forvet sevdasını biliyoruz kanu'dan.
neyse detaylarda boğulmayayım pek, kanoute bence bu takıma fayda sağlar. van persie'yi çok severim ama arshavin, wallcott gibi adamları orta saha da oynatıyorsak, yani orta sahamız adam geçme, top sürme işlemlerini yapıyorsa ve bunu hızlı yapıyorsa van persie gibi bir forvet bence ekstra yük sağlar. adebayor&kanoute gibi bir forvet ikilisi olsa hem arshavin&walcott a geniş alan sağlanır.

orta saha olarakta direk isim gelmiyor aklıma ama, denilson'da, song'da, diaby de vieria&gilberto silva gibi adamları yer yer aratıyor. denilson bana çok çırpı gibi, hani vursan yıkılacakmış gibi geliyor. song her an kırmızı kart görmeye meyilli gibi ani hareketler yapıyor. diaby'de de inceden bi vedat inceefe tadı alıyorum her an kırmızı kart,penaltı modunda yaşıyor sahada. o yüzden orta sahanın ortasına bir adam lazım, hem tecrübe, hem fizik olarak güçlü, dirençli bir adam. mesela real madrid'in diarra'sı olabilir.(lass olmayan) ya da herhangi bir diarra :) ne de olsa adı diarra olan herkes DMC oluyor :)

defans içinse rotasyon yapmamak için iyi bir dörtlü oluşturulmalı. bazı maçlar için olur da, bir 4lü belirlenip onunla devam edilmeli. tam takip edemedim koptum ama gallas gidici sanırsam, onun yerine hava hakimiyeti yüksek, güçlü bir adam misal servet çetin olabilir, zaten bekler yeterince hızlı ve kademeye girmeye doğuştan yetenekli adamlar hepsi. o yüzden servet gibi bir adamın ağırlığı sorun çıkarmayacaktır.

kaleye gelince en iyi transfer almunia nın takımda kalmasıdır. lehmann ı sevmezdim, babasını da sevmezdim almunia candır...