17 Ekim 2008 Cuma

Joe "The Plumber"

Amerika bir gecede bir yıldız daha kazandı. Başkan adayları arası sanırsam 3. ve son tartışmada Joe şöyle Joe böyle. McCain kol gücüyle çalışan, çok yorulan her amerikalı işçinin metaforunu Joe The Plumber olarak yapıyor ve kafa s.kiyor. Joe'nun sorunu hepimizin sorunu durumları heralde. Kimmiş bu Joe? Obama seçim gezisi yaparken bu adam karşısına çıkıyor. İşte tesisatçıyım ben işleri de biraz büyütecez, siz gelirseniz daha mı çok vergilendirilecek kazancım, yılda 250.000 dolardan biraz fazla kazanınca vereceğim vergi oranını arttırıyor muymuşsunuz (bu nasıl kelime oldu la?) diye soruyor. Obama da rakamsal açıklamalar yapıyor 2 saat. Senden %39 alarak çok almıyoruz, 250.000 altındakilerden %36 alarak onlara kolaylık sağlıyoruz. Çünkü onlar küçük ölçekli işletmelerin %95'ini oluşturuyor diyor. Adama ulan işte bu sistemle, senin gibi insanlar daha çok para biriktirip, bu noktaya daha çabuk gelecek. İşte McCain de Obama'nın vergi politikasına giydiriyor bu Joe'yu rakı masasında meze ederek.

İçim sıkılıyor bu aralar ne birşeyi tam okuyabiliyorum ne de izleyebiliyorum. Yine öyle oldu. Alın yarım yamalak Joe The Plumber hikayesi. Bir nevi köydeki Mehmet efendi durumları heralde. Olayı yerinden takip eden arkadaşlar bilgilendirir bizi bir ara bakarsınız. Döşeriz detayları.

Obama'nın yerinde olacam insan gibi anlatma mantıklı açıklamalar yapmak yerine, vururum Joe'nun ağzının üstüne 2 tane, "Sıs la Sıs, gözün doysun ibnetor" derim. 250.000 dolar ne la?

Andrew Johnson'un emekli haline mi benziyor ne?

Hiç yorum yok: