17 Eylül 2008 Çarşamba

Fransa'da içki reklamı yasağı

Marsilya - Liverpool maçında reklamsız kırmızı formaya mest oldum. Tabiki nedeni nedir anladık daha sonra. Fransa'da içki reklamı yasakmış.

Sonradan baktım geçen seneki 0-4'lük maçta da siyah, reklamsız forma giymişler. Dünkü maçta kenarda reklam panolarında Carlsberg yerinde "Come Together" yazıyordu sadece. Madem böyle çakallık yapılabiliyordu Liverpool'da forma reklamı yerine "Probably" yazsaydı sadece, anlayan anlardı.


Gerçi geçen sezon FA Cup 4. tur maçında karşılacakları Havant & Waterlooville'in de forma reklamı Carlsberg olduğı için aynı reklamla sahaya çıkamama kuralına takılmışlardı. Sempatik conference temsilcisi Havant & Waterlooville göğüsünde "Probably" yazan formayla çıkmış iyice sempatik olmuştu.

Aklıma birşey geliyor. Bu yasak geçen seneden belli sonuçta, 15 gün öncede kuralar çekildi, Liverpool Fransa'ya gidecek madem. Başka büyük bir sponsor sağlam parayı bas, 1 maçlık forma sponsoru ol. Altınsatır Aile Kasabı reklamlı forma yakışmaz mıydı? Mutlaka Carlsberg'in kontratında bir madde vardır ama onla da anlaş arkadaşım.

Bu aralar ne çok oluyor böyle formaydı, sponsordu mevzuu.

Hiç yorum yok: