9 Temmuz 2008 Çarşamba

Temmuz Haftasonları #1: Adalar


Geçen haftasonu Heybeli ve özellikle Burgaz sarhoş etmişti bizi güzelliğiyle. Tanıdığım herkese sorar oldum Normal ofis işi olup Adalar'da oturan var mı? Birkaç tane arkadaşın arkadaşından öteye iz süremedim.Kadıköy-Burgaz 45 dakika çekiyor. İstanbul trafiği için normal hatta iyi sayılabilecek bir süre. Tabi kışın hava muhalefeti gibi bir sorun var. Ayrıca gece istanbuldan dönmek sorun olur, hususi motor almak lazım. araştırmalar başlasın.Böyle bir hayatı yaşamak lazım içimizdeki uhde son bulur en azından. Yazılacak çok şey yok aslında gitmek,sürekli gitmek ve kalmak lazım.

Reklama da giriyorum. Burgazada'da Barba Yani'de Rum müziği eşliğinde çeşit çeşit Rum mezesiyle Yeşil Efe ve balık tavsiye edilir. Barba Rumca Amca demek. Yani ise müessesenin sahibi Yani Lorencu isminden geliyor. "Yani Amca'nın yeri" gibi birşey oluyor.
Hem sahilde oturmakla 22.30 olduğu yazan son vapur 22.20'de kalkarsa yetişme şansınız hala olabiliyor. Yeni Kadıköy İskelesine gitmesi beklensede İETT programında yazdığı gibi, Bostancı iskelesinden bırakıyorlar. Barba Yani'de oturmanın buna bir faydası yok malesef.

Bu haftasonu geçenki kadar keyifli geçmesi beklenmeyen Olimpos var, Olimpos değil de Çıralı Köyü.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu Yunan zeytininin bi ismi vardı??

giggle loop dedi ki...

Kalamata idi.Yunanistan'da bir şehirmiş ya bu, oranın zeytini işte.