25 Ocak 2009 Pazar

Kayserispor 1 - 3 Gençlerbirliği


17 maçta sadece 7 gol yiyen Kayserispor'a deplasmanda 3 gol atıp 3 puanla dönmek büyük iş. Deplasman dediğimiz Adana bu arada. Gerçi Gençlerbirliği'ne her yer deplasman, senede 3-4 kez Ankara bile.

Yapılan 3-4 transferden ziyade bu takım düzelirse(sadece bu maçtan bahsetmiyorum 2. yarıda gösterecekleri total performans) Engin Baytar kadro dışı bırakıldı diye düzelir.(Atlamışım Eskişehirspor'a kiralık verilmiş kadro dışı bırakıldıktan sonra)

Azıcık yetenekli adamın göt kalkması problemi neden bu kadar sık görülüyor bu ülkede. Geçende blogların birinde görmüştüm Hiddink "yıldızlarla çalışmak kolay kendini yıldız zannedenlerle çalışmak zor" gibi birşey demiş. İşte öyle bir adam Engin Baytar.

Newcastle United'dan transfer genç James Troisi hattrick hero olmuş. 3. gol sevinci görmeye değer. 5 ocak'ın deplasman tribününe koşuyor futbolcular, toplamda kendileri kadar taraftarla beraber kutluyorlar golü. Fotoğrafta maçın sonundaki gerginlikten. Topuz Troisi'ye fena dalacak gibi oluyor 2 defa üstüste. Tam dalamıyor ama kontrolsüz hareketlerinin içinde yedirememezlik var gibi. Ayıp.

Avustralyalı yabancı ekolü bakalım işe yarayacak mı? Afrikalı ekolünü getiren kulüp sonuçta. Doğru düzgün kendisini gösteremese de yetenekli Nick Carle Ada'ya kapağı atmıştı bir şekilde. Jedinak'ı henüz izlemedim ama Troisi ve Djite yaşlarına göre iyiler bence ayrıca burada kariyer yapmayı düşünmedikleri kesin. Sıçrama tahtası Gençlerbirliğinden Real Madrid'e bile sıçrayan var kim bilir?

5 yorum:

ziggytheking dedi ki...

bu dediğimiz Avustralya ekolünden Josip Skoko da sayılabilir. O da şimdi Wigan'da top koşturuyor.

giggle loop dedi ki...

Haklısın en istikrarlı olanından bahsetmedim. Skoko ilk gittiği 1.5 sezon Wigan'da çok başarılı maçlar çıkardı ama ondan sonra Stoke'a kiralık ve şimdi ilk avrup takımı Split'te oynuyor.Geçen sezon başı Gençler'e geri dönecek söylentisi vardı ama olmadı işte.UEFA macerasının baş karakteridir Friedel'a attığı aşırtma gol hala gözlerimin önünde.Deplasmanda allah korumuştu ama olsun 2003-04 en güzel sezonuydu gençler taraftarı olmanın.

ziggytheking dedi ki...

o UEFA macerası ki Valencia gibi bir takımı Ankara bozkırına getirmiştir turuncu formalarıyla. o zaman 19 Mayıs'ın sadece Gençler taraftarıyla dolabildiğini de görmüştük.

giggle loop dedi ki...

UEFA son 16da Valencia maçında da dolsun artık:)Gençlerbirliği tarihinde karaborsa bilet satılan tek maçtır heralde.O maçtaki 20000 kişi de ankaralı futbolseverdi zaten. Olsun çok güzel günlerdi.

ziggytheking dedi ki...

kombineyle girilemediği için karaborsa olmuştur belki de :) bu seneki kombinede 17 lig maçı için geçerlidir diyor.