6 Mayıs 2008 Salı

NBA 2008 Playoff 1. Tur

Celtics 4 - 3 Hawks Lakers 4 - 0 Nuggets
Pistons 4 -2 Sixers Hornets 4 - 1 Mavericks
Magic 4 - 1 Raptors Spurs 4 - 1 Suns
Cavaliers 4 - 2 Wizards Jazz 4 - 2 Rockets

İlk 4'tekiler son 4'tekileri rahat eledi. Demekki neymiş hem saha avantajı diye bir şey varmış, hem de saha avantajını kazananlar gerçekten de diğerlerinden iyi takımmış, ya da böyle birşeyler? Bu postu girmemi geciktirecek serinin Boston-Atlanta olacağı kimsenin aklına gelmezdi heralde. Atlanta özellike 6. maç çok iyiydi ama eski ateri oyunundaki gibi rakiplerini sinirlendirdiler ve 7. maç feci ezildiler.

Buna rağmen feci takdir topladılar haklı olarak. Celtics seyircisi çok gazdı, hiç bu kadar yükses ses duymamıştım uzun zamandır. Detroit yine kazanması gereken maçları kazanıyor, onu dışındakilerde fazla kasmıyor ne olursa artık diyorlar. Orlando Toronto'yu rahat geçti Dwight Howard 5 maçın üçünde 20 sayı 20 ribauntun üzerine çıktı. Hidayet adını her sezon tekbir oyuncuya verilen bir ödül kazanarak tarihe yazdırdı.
20 sene sonra nba.com'da history'ye tıklayınca onun ismi yazacak o kategoride. Cleveland Washington da artık Chelsea-Liverpool gibi ama daha az heyecanlı gibi oldu her sene biri 4 biri 5 olunca.

Batı da ne olur belli olmaz dedik ama İlk 4 diğer 4'e toplam 4 maç kaybetti. Kobe 2. maçta 49 attı.

Denver bir türlü başarılı olamayan yıldızlar topluluğu oldu sanki. Böyle takımlara hoca değişikliği lazım bence. Utah Rockets'ı rahat geçti.Mehmet Okur ilk 5 maçta double-double yaptı.

Spurs-Suns ve Hornets-Mavericks 7. maça kadar gider diye düşünmüştüm erken bitti. Dallas Avery Johnson'ı kovdu geç bile kaldılar. Rick Carlisle gelecek deniyor. Nowitzki inancını kaybetmiş zaten yeni başlangıç istiyor. O da sonuçta 30 yaşına geldi ve şampiyonluk sitiyor. Hornets her şeyi yapabilecek bir takım. Arkalarında çok iyi bir taraftar var. Hornets-Spurs ne olur hiç konuşmayayım.

Hiç yorum yok: