30 Nisan 2008 Çarşamba

Manchester United Finalde

Old Trafford'dan çıkan sesler şarkılar muhteşemdi, ah bi de o adam olmasa da sesi istediğimiz gibi açabilsek, çekinmeden, tereddüt etmeden.

Scholes kaleyi karşısına aldı diyorsa spiker ben korkarım arkadaş o ataktan. Zambrotta topu yuvarlamaması gereken adamın önüne yuvarladı. Gol olur dedim ama yerden olur diye düşündüm bir Scholes klasiği olarak. Ne kadar güzel bir adam bu. Valdez de şaşırmıştır bizim kadar izlemişse uzaktan gollerin hepsini yerden atan adamın 90'a vuracağı tuttu diye. Anında Erçin aradı zaten yerden atmadı sayılmaz falan dedi.

3-4 maçtır ya bu ji Sung Park da neden bu kadar ısrar ediyor diye, bu maç anladım, adam çok fazla koşuyor boş da koşmuyor sürekli rahatsız ediyor sürekli topa değiyor. Takdir etmek lazım. Tevez de çok koşuyor ve çok güçlü. Bir de bu adamın boynuna ne olmuş biri çıkıp açıklasa!


Barcelona topu Jordan'a verip ne yapacak diye bekleyen 88-89 Chicago'su gibi. Messi nasıl bu kadar kolay adam geçiyor nasıl bu kadar iyi top saklıyor anlamak mümkün değil. Genelde Messi, bazen de Deco sağ tarafta oynayınca garibim Zambrotta tek başına Ronaldo idi, Evra idi, Park idi kim geldiyse karşıladı, onur savaşı verir gibi. Maçın en iyilerindendi bence.

United savunmayı oturtmuş, güveniyor. 2. Essien vakası Hargreaves de sağ bek oluyor gözümüz aydın. Bu kadar çok koşan bir United 10 kişiyle sürekli toopun arkasında kalmayı bildi, Barcelona'nın çektiği şutlar, yaptıkları ortalar hep United'lıların bacaklarından, kıçlarından sekti. Al işte Klişe benzetme bal yapmayan arı gibiydiler. Barcelona varsın topa sahip olsundu, sorun değildi United için.

Merak ettiğim bir şey ise United bu kadar hırsı daha küçük takımlara karşı - Fenerbahçe olsun sözgelimi- gösterebilir miydi? yani istese gösterirdi de gerek görür müydü? Karşındaki rakibin isminin büyüklüğünden motivasyon sağlamak nasıl bir şeydir, bu psikoloji nasıl bir şeydir anlamış değilim. Bu psikolojik faktörler nasıl bu kadar sonuca etki ediyor bilmiyorum. Ev sahibi avantajı ne ya, orası da saha değil mi?

1 yorum:

lyktm dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Tevez#Background

carlos kardes biraz yaramaz bi cocukmus anlasilan.