20 Ocak 2009 Salı

Sitter Missers






Darren Bent ve Amr Zaki. Bu haftasonu ikis de olmayacak işi yaptılar. Bent atsa Tottenham çok ihtiyacı olan 3 puanı alacaktı. Zaki atsa hem kendine çalışmış olacaktı hem de City deplasmanından 1 puan. Fena mı? Zaki'nin kaçırdığı golü Chris Kamara nasıl anlatıyor.

Bence bu kadar rahat pozisyonlardaki golcülerin bu icraatları golü atmadan, akıllarında gol sevinci düşüncelerinin yer etmesi. Onlar kadar göze batmasa da Torres ve Defoe da karşı karşıya kaçırdı. Orada dikkat çeken olay da biraz bu. Aslında Torres de Defoe da vuruşu yapar yapmaz gol olacakmış gibi yön değiştirip sevinç yaşamayı aklına koyuyor. Muhakkak ki konsantrasyonu bozuyor. Ama önüne geçilebilecek birşey de değil bence.

Neyse Youtube'da "What a miss" diye aratınca artık onlar da çıkarlar . Telegeraph son yıllardan akılda kalan kaçan gollerin listesini çıkarmış. Tabiki çok daha abartıları vardır ama onlar sanki biraz daha alt seviyededirler lig veya mücadele seviyesi bakımından. Youtube linkleri de var sayfada. Her golde dikkat edin vuruşu yapmadan önce ya da yaparken oyuncular köşeye doğru sevinmek için yöneliyorlar. İnsanoğu psikolojisini zayıflığı heralde.

Hiç yorum yok: